Digital Markedsføring

3 gode grunner til å sertifisere deg hos Google

Visste du at Google har egne sertifiseringskurs på nett som er åpen og gratis for enhver interessert? De tilbyr en rekke kurs som gir dypere innsikt i de moderne prinsippene knyttet til Digital markedsføring med grundig innføring i deres analyseprogrammer.  Sertifiseringene er enkle, nyttig og svært relevante for enhver som ønsker å grave seg dypere i den digitale verden og ens muligheter.

I forbindelse med siste modul i valgemnet vårt Digital Markedsføring har vi fått en dypere innføring i digital strategi og hvordan vi kan måle resultater og data ved hjelp av Google sine analyseprogrammer. Dette har vi spesialisert oss i ytterligere ved hjelp av en rekke sertifiseringskurs vi har tatt helt gratis hos Google!


Så hvorfor sertifisere seg hos Google?

  1. Oppnå dypere forståelse
  2. Utvikle din karriere
  3. Bli mer attraktiv på arbeidsmarkedet
Bilde hentet fra Pexels.com

Hvilke kurs har jeg gjennomført?

Google Analytics Academy

Google Analytics Academy hjelper deg å lære om Googles måleredskaper, slik at du kan utvide virksomheten din gjennom intelligent datainnsamling og analyse. De tar deg gjennom de grunnleggende verktøyene du bør kunne i Google Analytics, fra A til Å.

Dette er de fem kursene jeg har gjennomført:

  • Google Analytics for Beginners
  • Advanced Google Analytics
  • Google Analytics for Power Users
  • Introduction to Data Studio
  • Google Tag Manager Fundamentals

Du kan lese mer om hva du lærer innenfor de forskjellige kursene HER.


Hvordan fungerer kursene?

Kursene innebærer diverse undervisningsvideoer, der flere er interaktive linker som gir deg en dypere og enklere forståelse i hvordan du skal anvende verktøyene.

Stegene er enkle å komme seg gjennom med gode og tydeligere forklaringer, med gode eksempler fra instruktørene. På denne måten er det enklere å koble verktøyene til ekte scenarioer.

Hvert kapittel avsluttes med en multiple-choice prøve, og hver av kursene avsluttes med en eksamen. Består du alle prøvene får du et sertifiseringsdiplom du kan laste ned eller dele på nett.

Google Analytics er grunnlaget for konsepter som search engine optimization (SEO), search engine marketing (SEM) og er selve kjernen i digital markedsføring. Det i seg selv bør være en god grunn for å gjennomføre sertifiseringskursene!

Bilde hentet fra Pexels.com

Du kan gjennomføre sertifiseringene gratis HER. Det eneste du trenger å gjøre er å registrere deg via din Google-konto!


Google Digital Garage

Google Digital Garage er et gratis tilbud som tilbyr ulike kurs for deg som ønsker å lære mer om områder som digital tilstedeværelse, samt andre verktøy og områder knyttet til digital markedsføring. Tilbudet er utviklet for å hjelpe deg starte din egen karriere eller for å utvide virksomheten din på digitale flater. Lær det grunnleggende for digital markedsføring og åpne opp nye karrieremuligheter.


Fundementals of Digital Marketing

Jeg har gjennomført et av de større sertifiseringskursene i Google Digital Garage, som heter Fundementals of Digital Marketing.

Kurset tar for seg de grunnleggende prinsippene for Digital Markedsføring, og er derfor et bra kurs å starte med.

Gjennom 26 moduler fylt med praktiske øvelser og gode eksempler fra den ekte verden, skal kurset hjelpe deg føre din bedrift over på sosiale flater og hjelpe deg med å utvikle kunnskap til handling.

Kurset tar for seg helt essensielle temaer knyttet til digital markedsføring. Eksempler på hva du lærer mer om er hvordan du kan bygge en digital synlighet, planlegging av online business strategi, search engine optimization (SEO), search engine marketing (SEM), innholdsmarkedsføring, e-post markedsføring, og enda mer om analytics.

Kurset gir deg gode tips til hvordan du kan oppnå mest mulig suksess ved å føre din bedrift over på digitale flater, og er en enkel og smart innføring som kan hjelpe deg komme i gang.


Tips for å komme deg gjennom kursene

Alle sertifiseringskursene er kan være svært tidskrevende. Det er enkelt å miste fokus i lengden, spesielt da kursene er på engelsk. Fordelen med kursene er at du kan bruke så lang tid du vil på hvert kurs, så gjerne sitt med det en time hver dag, eller ta ett emne om gangen.

Ta gode pauser for å holde fokuset oppe. På denne måten får du mest igjen for kursene.

Kursene knyttet til Google Analytics er også utfordrende da navnene på verktøyene de prater om er på engelsk, mens når du selv skal anvende de og prøve ut programmet for deg selv – er det på norsk. Dette kan være forvirrende.

Jeg ville også anbefalt å gå gjennom kursene i Google Analytics Academy først. Av egen erfaring ble det enklere å knytte det opp mot emnene i Google Digital Garage. På denne måten fikk jeg anvendt kunnskap i reelle situasjoner, og det ble lettere å forstå HVA som faktisk analyseres i Google Analytics.   


Men er det verdt tiden?


JA.


Her er 3 gode grunner for å sertifisere seg hos Google:

Photo by Pexels.com

1. Oppnå dypere forståelse

Sertifiseringskursene hjelper deg tilegne deg ny kunnskap om teknologi og verktøy du kanskje ikke visste om. Det er en enkel og «rask» måte å lære mer om ulike emner knyttet til data og teknologi, digital markedsføring og karriereutvikling. På denne måten kan du oppnå dypere innsikt på temaer du interesserer deg for.

2. Utvikle din karriere

Sertifiseringskursene er en super mulighet for å utvikle din karriere, uansett om det er å videreutvikle kunnskap eller å starte på bar bakke. Det er en super måte å spesialisere deg på områder som er viktig å kunne for alle bedrifter. Du kan sluke all lærdommen selv eller bruke kursene til å videreføre kunnskapen over til kolleger og hjelpe andre. Dette kan være grobunnen for din vei mot en fremtidig arbeidsmulighet, eller for å starte opp noe eget.

3. Vær attraktiv på arbeidsmarkedet

Sertifiseringsbevisene viser at du har gode digitale ferdigheter og at du er motivert for å lære. Å bli sertifisert viser arbeidsgivere at du har en god forståelse for kjernekonseptene knyttet til digital markedsføring, og ast du er ivrig etter å lære mer på eget initiativ.Kilder:

https://learndigital.withgoogle.com/digitalgarage/course/digital-marketing

https://www.searchenginejournal.com/google-analytics-certification/283621/#close

https://analytics.google.com/analytics/academy/

Share with:

FacebookTwitterLinkedInEmail this page


6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *